Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 10 oktober, 2013 - 07:31Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Domare svarar på kritik

En förvaltningsmyndighet som De Gamlas Hem ska opartiskt utreda ett ärende före den fattar beslut. Det skriver förvaltningsdomare Emil Waris vid Ålands förvaltningsdomstol i ett svar på kritik som De Gamlas Hems styrelseordförande Harry Jansson framförde i Ålands Radio i fredags. Jansson var kritisk till att domstolen avvisat krav på muntlig förhandling när fallet med vårdchefen Kerstin Wikgrens uppsägning behandlades. Förvaltningsdomare Emil Waris skriver i sitt genmäle att en rättegång i domstolen huvudsakligen är skriftlig. Privatpersoner har rätt att kräva muntlig förhandling. En myndighet har inte samma rätt. Om myndigheten ännu i förvaltningsdomstolen anser att det behövs ny muntlig utredning, kan detta ge intryck av att myndigheten fattat sitt beslut med bristfälligt underlag", skriver Emil Waris.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »