Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 november, 2011 - 16:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Doktorsvillan -k-märks

Både Doktorsvilan och Sveriges generalkonsulat ska K-märkas, och den planerade utvidgningen av begravningsplatsen i Mariehamn ska minskas betydligt. Det är några av de förslag som stadsplanenämnden vill ha igenom och som nämnden i går diskuterade. -Förhoppningen är att K-märkningen ska leda till att Doktorsvillan blir renoverad och återställd till ursprungligt skick, säger stadsplanenämndens ordförande Roger Jansson. Frågan om hur Mariehamns begravningsplats ska utvidgas har behandlats sedan 2009, och nu vill stadsplanenämnden gå de närboende till mötes och alltså minska utvidgningen norrut. Den huvudsakliga utvidgningen ska ske österut och västerut, och tjänstemän ska nu göra en plan över en sådan utvidgning. Trafiklösningar till det planerade hotellet på Lotsberget är en annan stor fråga. Där vill nämnden få utlåtanden från bland andra tekniska nämnden och bjuda in till medborgarmöte.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »