Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 6 september, 2010 - 12:54Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Direktsänd lagtingsdebatt

I dag när lagtinget inleder höstens plenum väntas det bli en debatt om reglerna för jordförvärv. Det är oppositionen i lagtinget, plus centerns Runar Karlsson, som i ett spörsmål från maj undrar när förslag på ny lagstiftning ska komma från landskapsregeringen med anledning av förslagen i den utredning som presenterades i april förra året. "Landskapsregeringens oförmåga att få fram de nödvändiga förändringarna riskerar att allvarligt skada landskapets utveckling", menar frågeställarna, med obunden samlings Danne Sundman som förste undertecknare. Ålands radio direktsänder från lagtinget i dag med början klockan 13, förutsatt att debatten blir av. Det är talmanskonferensen som tar avgörandet bara en halvtimme innan plenum. Hur det bli berättar vi i nästa nyhetssändning klockan 12.55, samt på nätet så fort som vi har ett besked.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »