Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 25 oktober, 2013 - 07:29Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

DHG:s budget skärs ned

Styrelsen för De gamlas hem kommer att föreslå en två procents minskning av totalkostnaderna i budgeten för nästa år. Enligt ordförande Harry Jansson kan nedskärningen göras utan att vårdkvaliteten drabbas. -Det visade sig bland annat att vi hade överbudgetering på lönekostnaderna. Och så slopar vi en mindre investering, säger Jansson. I dag kommer styrelsen att skicka ut en skrivelse till ägarkommunerna där man vill redogöra för vården på De gamlas hem. Enligt Harry Jansson vill man bland annat lyfta fram att vården blivit tyngre till följd av ändrad lagstiftning. -Och så påtalar vi att De gamlas hem är medlemskommunernas förlängda arm. Det är medlemmarna som bestämmer vårdkvaliteten och vilken klientgrupp som vi ska vårda, säger Harry Jansson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »