Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 september, 2010 - 16:06Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Debatt om höjning av klumpsumman

Ska Åland av taktiska skäl avstå från miljontals euro när inte landskapsregeringen tar tag i frågan om att höja avräkningsprocenten på de skatter som landskapet får tillbaka från riket? Det undrade socialdemokraternas Barbro Sundback vid lagtingets frågestund i förmiddags. Hon hänvisade till landskapsrevisorernas påpekande förra året om att klumpsumman borde höjas från dagens 0,45 procent. Finansminister Mats Perämaa svarade att Åland inte ensidigt kan bestämma om att höja procenten, men att landskapsregeringen förberett frågan och även tagit diskussioner med rikspolitiker. -Men vi har många ekonomiska frågor för avgörande med Helsingfors, så det är inte taktiskt att föra fram den här frågan nu, sa Mats Perämaa i debatten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »