Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 oktober, 2010 - 07:00Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

De äldres vecka pågår

Just nu pågår De gamlas vecka runtom i Finland för att uppmärksamma äldre människors situation. Mariehamns stad uppmärksammar detta genom att hålla öppet hus under eftermiddagarna varje dag den här veckan på stadens äldreboenden. Årets tema är "olika men lika". Heidi Wigren föreståndare på Odalgårdens servicehus, förklarar vad det innebär:-De äldre är en stor grupp men alla ska bemötas som individer och samtidigt få samma respekt. Vårt sätt att jobba för det är genom att ha individuella vårdplaner och försöka bemöta de boende väl och ha respekt för deras tankar och åsikter.Hon poängterar att alla är välkomna på öppet hus, de som är intresserade av äldreomsorg och de som jobbar med detta själva men även alla övriga.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »