Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 september, 2024 - 16:54

Nya fördelningsprinciper för PAF-stöd – Archipelago Pares fortsatt kritiska

Landskapsregeringen har reviderat sina fördelningsprinciper för Paf-stöd. Syftet har varit att förtydliga skrivningar som upplevts som svårtolkade. Men nu får också de förnyade skrivningarna kritik.

Föreningen Archipelago Pares har en pågående rättstvist i Högsta domstolen med landskapsregeringen om just skrivningarna kring Paf-medel. Men också de nya formuleringarna är otydliga, menar ordförande Lucas Wideman. 

– Man har luckrat upp dem ytterligare, man tillåter ännu mera undantag, har färre fasta hållpunkter och krav man måste uppfylla, säger Wideman. 

Landskapsregeringen säger att de gjort flera förtydliganden, bland annat i skrivningar som reglerat huruvida utomåländska föreningar med verksamhet på Åland kan få stöd samt skrivningar kring huruvida lagstadgad verksamhet är stödberättigad.  

– Vi har även lagt till ordet ändamålsprövning för att förtydliga att det är landskapsregeringens rätt att bestämma vad som är viktigast för allmännyttan, säger Anneli Karlberg på landskapets budget- och finansieringsbyrå. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »