Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 21 oktober, 2022 - 17:13Uppdaterad: fredag, 21 oktober, 2022 - 17:13

Därför lämnar Häggblom landskapspolitiken

Att lämna landskapspolitiken känns bra, det säger Obunden samlings Bert Häggblom som meddelat att han inte ställer upp för omval nästa höst.

Det var 1979 som Bert Häggblom för första gången valdes in till lagtinget. Han har varit borta från landskapspolitiken i omgångar men denna gång tror han inte att han återvänder.

-Jag har haft förtroende så länge och av så många och de har varit mina chefer. Jag har alltid haft den inställningen att man inte ska sitta för länge i olika perioder. Nu anser jag att nya förmågor ska ha möjlighet att ställa upp, säger han.

Nästa vår kommer Bert Häggblom att lämna över ordförandeklubban i Obunden samling, men han är öppen för att ställa upp för omval i Mariehamns kommunalval.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »