Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 2 februari, 2022 - 06:31Uppdaterad: onsdag, 2 februari, 2022 - 11:49
  • Fritidsbostäder har sålt bra under hela pandemin. Arkivbild.

Dåligt utbud av säljobjekt på fastighetsmarknaden

Antalet säljobjekt på bostadsmarknaden är mycket lågt just nu och efterfrågan är långt större än utbudet när det gäller bostadshus i Mariehamn och Jomala. Så har det varit i särskilt december och januari.

-Det har varit hårda restriktioner under de här månaderna vilket har lett till att få vill sätta sina hus till försäljning och få vill gå på husvisningar, säger Markus Fellman, vd på Fastighetskonsult.

Fastighetsmäklare Robert Gustafsson på Mäklarhuset håller med och säger att antalet säljobjekt nu kan vara det minsta på tio år.

Det finns ändå goda förhoppningar om att läget lättar till våren och sommaren och fritidsbostäder har sålt bra under hela pandemin.

-Trenden just nu är att husköpare vill ha moderna hus, hus från 1970-och 1980-talet säljer inte alls lika bra som hus från 1990-talet och framåt, säger Markus Fellman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »