Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 13 december, 2021 - 16:55Uppdaterad: måndag, 13 december, 2021 - 20:09
  • Chefläkare Janek Frantzén. Arkivfoto: Tomas Tornefjell

Chefläkaren vädjar till ovaccinerade

Chefläkare Janek Frantzén vid ÅHS vädjar till alla de 3.100 ålänningar som inte ännu vaccinerat sig mot coronaviruset, att göra det.

En studie som presenterades i Helsingfors förra veckan visar att det finns en risk för bestående men om man drabbas av viruset.

- Av över 50-åringar som är inlagda på sjukhus, är var tionde i riskzonen, sa han under måndagens pressinformation från landskapsregeringen. .

Studien har koncentrerat sig på hur patienter på intensivvårdsavdelning återhämtat sig. Studien visar att efter tre månader är 40 procent av de insjuknade fortfarande sjukskrivna och endast tio procent uppger sig vara helt återställda.

Chefläkaren meddelade också att barnavdelningen vid ÅHS är överbelastad. Man har till och med varit tvungna att flytta patienter. Rs-viruset sprids också och det drabbar barn under ett år hårt. Janek Frantzén påminde om god hand- och hosthygien och hälsade från barnläkare Christian Johansson att barn under ett år ska hållas borta från folksamlingar och aktiviteter just nu eftersom de är extra utsatta.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »