Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 27 januari, 2012 - 07:50Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Champagneauktion för elva flaskor

Det blir elva flaskor som säljs på nästa champagneauktion. Landskapsregeringen har tidigare bestämt att nästa auktion av champagne från vraket som hittades söder om Föglö sommaren 2010 ska arrangeras den 8 juni. Och nu har man beslutat att elva flaskor ska auktioneras ut. -Auktionsförrättare och andra sakkunniga har ansett att man bör sälja fler än två som vi gjorde förra sommaren, säger landskapets utbildningschef Rainer Juslin. Platsen för auktionen blir som tidigare Alandica i Mariehamn, men vem som blir auktionsförrättare ska nu upphandlas. Vid förra sommarens auktion såldes en flaska Juglar för 24.000 euro och en Veuve Clicquot för 30.000 euro. Till förra sommaren hade drygt 200.000 euro budgeterats för champagnefyndet, men om det blir ett överskott ska nettoinkomsterna användas för att stöda sjöfartshistoria och marinarkeologi.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »