Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 12 november, 2012 - 10:22Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Centern vill ut i Europa

Europa behöver Åland lika mycket som Åland behöver Europa. Med den inställningen har nu centern ansökt om observatörsstatus i Europaparlamentets tredje största parti, Alde, de europeiska liberaldemokraterna som tidigare hette ELDR. Centerns lagtingsledamot Jörgen Pettersson var i förra veckan på Aldes kongress i Dublin i Irland. En observatörsstatus för centern innebär att man får tillgång till samtliga möten som Alde ordnar. Men innan det blir klart ska Aldes generalsekretariat besöka Åland och utvärdera åländska centern. Medlemmar i Alde är Svenska folkpartiet och centern från Finland, samt Folkpartiet och centern från Sverige. Liberalerna på Åland hade tidigare observatörsstatus i Alde, men drog sig ur när partiet tyckte att kostnaderna var för stora för den nytta man fick av det.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »