Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 29 november, 2016 - 14:17Uppdaterad: tisdag, 29 november, 2016 - 15:05
  • Centern med partiordförande Jörgen Pettersson i spetsen riktar nu kritik mot landskapsregeringens hantering av Ålandskomposten. Arkivfoto.

(C) kritiserar hanteringen av Ålandskomposten

Det här är att betrakta som misslyckande från landskapsregeringens sida då den inte hanterat frågan på det vis som lagtinget förutsett.

Det skriver centerns lagtingsgrupp i ett pressmeddelande med anledning av att Bengt Karlsson i dag meddelat att Ålandskomposten stänger från och med den 1 december.
Centern påpekar att finans- och näringsutkottet i ett betänkande från våren 2015 betonade vikten av att landskapsregeringen skulle se till att de investeringar som stöds av landskapet verkställs så att Ålandskompostens verksamhet i minimal utsträckning förorsakar olägenheter för grannar och miljö.
- Under det senaste året har väldigt lite hänt och nu står vi inför ett stängningsbesked vilket kan få kostsamma konsekvenser för livsmedelsindustrins konkurrenskraft. Det är varken miljömässigt hållbart eller ekonomiskt klokt, skriver centern.
Ålands radio försöker nå närings- och miljöminister Camilla Gunell, socialdemokrat, men ännu har vi inte lyckats få kontakt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »