Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 8 juli, 2014 - 14:18Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:00

Brist på erfarna kockar

Det råder brist på erfarna kockar på Åland och flera restauranger söker fortfarande efter kockar under sommarsäsongen. Att det inte finns tillräckligt med kockar med erfarenhet kan bero på problem i den åländska yrkesutbildningen, menar Jonas Backman som är krögare på Sea Point i Mariehamn.

– De som kommer ut i arbetslivet får kanske en chock, säger han och menar att eleverna behöver få mer praktisk erfarenhet under utbildningen. Under vintertid då krogvärlden är relativt lugn på Åland, föreslår han praktikplatser i exempelvis Stockholm, Åbo och Helsingfors.

För att få fler kockar från fastlandet att söka säsongstjänster på Åland borde arbetsgivarna erbjuda boenden till de anställda, tycker en av kockarna i Mariehamn som menar att många har svårt att hitta ett korttidsboende för ett bra pris.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »