Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 5 september, 2013 - 13:27Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Bredbandskrig i Mariehamn

Med snabbt bredband via fiberkabel och lägre priser än konkurrenten Ålcom tänker det åländska företaget IP Connect slå sig in på marknaden. I ett utskick till hushållen i Mariehamn erbjuds bredband upp till 1.000 megabit, telefoni via bredband, kabel-tv och IP-tv. Vilka leverantörer av tv som bolaget har framgår inte av utskicket. Ålands Radio har sökt någon ansvarig på bolaget för en kommentar, men de har bett att få återkomma i morgon. Vid Mariehamns Centralantenn, MCA, vill vd:n Richard Johansson inte alls kommentera om det är MCA som står för leveransen av kabel-tv i IP Connects fibernät. Ålcoms vd Daniel Dahlén välkomnar en konkurrent, men tycker att det finns många frågetecken i IP Connects erbjudande. Hör mer om det här i våra nyhetssändningar i morgon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »