Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 29 februari, 2012 - 11:44Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Bredband dyrt för fattiga Kökar

Den kommunala finansieringen är det stora hindret att utnyttja statens bredbandsstöd för att bygga ut bredband i Sottunga och Kökar. Det skriver infrastrukturminister Veronica Thörnroos i ett utlåtande till kommunikationsministeriet i Helsingfors. Redan för två år sedan beviljades pengar för ett bredbandsprojekt i de två skärgårdskommunerna, och åtminstone Kökar har varit intresserad. Men eftersom kommunerna är fattiga och det statliga stödet på 126.000 euro bara täcker 15 procent av kostnaderna har bredbandsutbyggnaden inte blivit av. För Kökars del bör projektet göras samtidigt som elnätet byggs om där i vår, tycker ministern som föreslår att projektet delas upp så att enbart Kökar är med i ett första skede.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »