Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 2 juni, 2021 - 06:07Uppdaterad: onsdag, 2 juni, 2021 - 10:41
  • Ett nybildat taxiföretag ska sköta om skolkjutsarna. Arkivfoto: Hans Persson-Bru.

Brändö tryggar skolskjutsar till hösten

Brändö kommun har skrivit kontrakt med ett nybildat taxiföretag om att sköta skolskjutsar och annan kollektivtrafik efter att Brändö taxi efter den 8 juni slutar köra.

- Det känns skönt att ha det ordnat äntligen. Vi har bjudit ut jobbet tre eller fyra gånger sedan i höstas, men nu är det enda hindret som återstår att det här företaget ska få körtillstånd, säger kommundirektör John Wrede.
Han tror att en anledning till att det varit svårt att hitta någon som velat ha jobbet är att man som taxiföretag på Brändö är begränsad till kommunen.
- Man behöver i princip både bo och ha sina fordon här, säger han.
Insula Taxi förväntas däremot inte kunna börja köra förrän tidigast den 1 augusti, vilket innebär att kommunen blir utan kollektivtrafik i nästan två månader. Detta bryter mot landskapslagen om yrkesmässig trafik.
- Men det finns inte så mycket vi kan göra om ingen som har ett giltigt körtillstånd vill köra. Eventuellt kan vi få ett tillfälligt undantag från lagen från landskapet eftersom lösningen ändå är på väg, säger John Wrede.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »