Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 15 mars, 2021 - 06:01Uppdaterad: måndag, 15 mars, 2021 - 17:29

Brändö söker lösning för skolskjutsar

Det är oklart hur skolskjutsarna ska skötas i Brändö från nästa läsår.

Kommundirektör John Wrede säger att Brändö Taxi sköter skolskjutsarna till den 8 juni efter det lägger de ned sin verksamhet, vilket innebär att det kommer saknas taxirörelse i kommunen.

- Vi har bjudit ut uppdraget att sköta skolskjutsarna, men intresset verkar vara skralt, säger John Wrede.

Brändö kommun hoppas att någon ska starta taxiverksamhet, annars måste man ordna de lagstadgade skolskjutsarna på något annat sätt.

John Wrede säger att många drar sig för att satsa på en taxirörelse, eftersom man måste vara tillgänglig dygnet runt. En lösning som Brändö hoppas på är att ett undantag som innebär att man får köra skolskjuts med taxi, utan att även tvingas bedriva vanlig taxitrafik.

Infrastrukturminister Christian Wikström säger att han förstår situationen, men enligt landskapslagen om yrkesmässig trafik är det inte möjligt med ett sådant undantag.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »