Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 juli, 2021 - 06:09Uppdaterad: tisdag, 13 juli, 2021 - 07:47
  • Svante G hjälpte till när en båt började ta in vatten efter grundstötning. Arkivfoto: Ålands sjöräddningssällskap.

Brand på fritidsbåt

En brand uppstod i elsystemet ombord på en fritidsbåt cirka två sjömil syd om Stora Båtskären i går.

Båtgästen lyckades släcka branden på egen hand men Ålands sjöräddningssällskap som larmades till platsen hjälpte till att bogsera båten till en gästhamn.

En annan fritidsbåt gick på grund och sjöräddningens Svante G eskorterade båten då den för egen maskin började gå mot en servicehamn. Halvvägs till hamnen började fritidsbåten ta in vatten och rökutveckling uppstod i maskinrummet. Sjöräddarna satte över en pump och en besättningsman samtidigt som fritidsbåtens besättning fick stiga ombord på Svante G som sedan bogserade båten till hamn där ett serviceföretag tog över.

Utöver detta rapporterar sjöräddningen om två övriga uppdrag från gårdagen. I båda fallen handlade det om båtar med motorproblem som behövde bogseras till hamn.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »