Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 9 augusti, 2018 - 11:12Uppdaterad: torsdag, 9 augusti, 2018 - 12:17
  • Foto: Rasmus Lindqvist.
  • Harry Söderberg i växthuset i våras. Foto: Nina Smeds.

Bra hallonskörd men sämre för jordgubbarna

Jättebra för hallonen men klart sämre än för jordgubbarna. Så beskriver Harry Söderberg bärskörden på Söderbergs i Ämnäs.

I våras började man odla hallon i växthus och sedan dess har buskarna fyllts med hallon och man har till och med haft självplock när personalen inte hunnit skörda alla bär.

- Det har varit lite för varmt och torrt men det har vi kämpat med och vi är helt nöjda med hallonresultatet, säger Söderberg.

Han säger att man vattnat en gång i timmen under den heta perioden och att man också måste lufta växthuset för att hålla ner temperaturen.

- Vi hade problem under hetaste perioden då vi fick en del syltbär, som vi brukar kalla dem. Då blir bären färdigt kokta samtidigt som de mognar, säger han.

Man har också ändrat arbetstiderna på grund av värmen under sommaren. Personalen har börjat 5 på morgonen och slutat halv två. Söderberg tippar på att man kommer ha hallon i två veckor till.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »