Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 8 september, 2021 - 14:31Uppdaterad: onsdag, 8 september, 2021 - 17:19
  • Från och med den första oktober är det Björkkö Ab som tillhandahåller hemservicen för KST:s klienter i Jomala och Mariehamn.

Björkkö nyanställer tack vare hemserviceavtal

Björkkö AB behöver nyanställa fyra till fem personer tack vare att de vann upphandlingen för hemservice inom KST för Mariehamn och Jomala.

- Det här innebär mycket mer logistik och vi börjar nu bli rätt många i vår verksamhet. Men det är förstås jätteroligt. Vi har kring 15 ordinarie anställda och dessutom många timanställda och sådana som jobbar för oss på uppdragsbasis, säger Björkkös vd Johanna Björkvall.

Orsaken till att Björkkö vann upphandlingen över Mariehamns stad och kunde erbjuda det billigare priset tror Johanna Björkvall beror på att det är frågan om en slimmad organisation.

- Men ju fler vi anställer, desto mer ökar behovet av administration, säger Björkvall.

Hon hoppas att man ska införa ett system med servicesedlar, alltså en betalningsförbindelse som beviljats en kommuninvånare. Klienten kan då själv bestämma huruvida man vill använda servicesedeln samt välja servicesedelproducent.

- Det skulle gynna alla aktörer, då får kunden välja mer fritt, säger Johanna Björkvall.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »