Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 7 april, 2011 - 15:36Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Bilförsäljningen tog glädjeskutt

Försäljningen av nya bilar på Åland tog ett skutt uppåt i mars enligt Motorfordonsbyråns statistik. 58 nya person- och paketbilar registrerades i mars vilket är en ökning med 81 procent jämfört med samma månad i fjol. Hittills i år har försäljningen av nya bilar gått upp med nästan en tredjedel till totalt 135. Populäraste bilmärket är Toyota, följt av Volkswagen och Honda. Intresset för miljöbilar är fortsatt svagt, bara tio procent av de nya bilarna klarar svenska miljöbilsgränsen på maximalt 120 grams utsläpp av koldioxid per kilometer. Importen av begagnade fordon fortsätter att minska. 228 fordon utifrån hittills i år är en minskning med 30 procent jämfört med förra året. Det är särskilt importen från Sverige som minskar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »