Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 9 december, 2013 - 11:57Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Bilförsäljningen ökar

En starkare höst gör att försäljningen av nya bilar hittills i år är nästan lika stor som förra året. Totalt har 428 nya person- och paketbilar sålts, vilket är 18 färre än vid samma tid i fjol, visar siffror från Motorfordonsbyrån. Andelen miljöbilar, bilar med ett koldioxidutsläpp på högst 120 gram per kilometer, har stigit kraftigt jämfört med förra året och är nu en tredjedel av de nya person- och paketbilarna. Främsta orsaken till det är motorutvecklingen som gör bilarna allt snålare på bränsle. Importen av begagnade fordon har rasat från Sverige och övriga utlandet. Den är en fjärdedel mindre än vid den här tiden förra året, medan importen från Finland är på samma nivå. Sammanlagt 1.058 begagnade fordon har importerats till Åland i år, men här ingår också andra fordon som släpvagnar och motorcyklar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »