Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 29 maj, 2012 - 07:21Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Besökare till skärgården<br>blir kanske inflyttare

Skärgårdskommunerna Brändö och Kumlinge arrangerade i helgen tillsammans med Arbeta och bo på Åland en visningsresa till kommunerna från Åbo. 19 personer hade anmält sig, men bara åtta av dem deltog. Besökarna kom främst från riket, men också från Sverige och Ryssland. Trots att mindre än hälften av de anmälda kom är Brändös kommundirektör John Wrede nöjd med hur visningsresan avlöpte. -Att nitton personer anmälde sig visar att det finns ett intresse för att flytta hit. Vi visade bland annat upp våra offentliga byggnader och berättade om Brändö och hur det är att bo här, säger John Wrede. Enligt honom är man öppen för en repris, och målet är att arrangera en liknande resa nästa år. -Det verkar vara ett bra koncept. Förhoppningsvis leder det till att fler tar steget att flytta ut i skärgården, säger John Wrede.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »