Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 15 maj, 2014 - 06:38Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:03

Besk budget föreslås i staden

-Situationen är allvarlig, men inte katastrofal och stadsborna får nu vänja sig vid kärvare tider. Det säger stadsdirektör Edgar Vickström om det budgetförslag för nästa år som han presenterade för stadsstyrelsen igår. Mariehamn har förlorat sex miljoner euro per år i samfundsskatteintäkter och nu måste politikerna ta ställning till på vilket sätt man ska försöka öka intäkterna.

-Det finns tre alternativ: antingen kan landskapsandelssystemet göras om så att staden kompenseras med tre miljoner euro eller så kan det bli frågan om skattehöjningar på en procentenhet. Det tredje alternativet är kostnadsnedskärningar och en sänkning av servicen och detta kan inte längre göras smärtfritt, då vi under tre års tid sparat in 10 procent på personalmängden utan att skära ned så mycket i servicen, säger Vickström.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »