Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 26 september, 2013 - 15:19Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Begär lösning på flyktingproblemet

Det bör nu klargöras hur åländska kommuner kan få del av det statliga stödet för att ta emot flyktingar. Det skriver landskapsregeringen i ett brev till arbets- och miljöministeriet i Helsingfors. Landskapsregeringen beslöt i dag att i en så kallad viljeyttring stöda det finländska beslutet att ta emot flyktingar från Syrien och meddela att Åland vill bidra genom att ta emot en del av dem. Men flyktingmottagningen är en statlig behörighet och de åländska kommunerna står utanför rikets system för stödutbetalning. Därför begär landskapsregeringen att ministeriet gör en överenskommelse om hur åländska kommuner ska kunna vända sig direkt till riket för att kunna ta emot flyktingar och få de statliga stödpengarna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »