Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 21 april, 2021 - 06:28Uppdaterad: onsdag, 21 april, 2021 - 13:42

Barnomsorgen behöver en specialsakkunnig

Barnomsorgen på Åland är i behov av en specialsakkunnig. Det menar Annett Jansson, ordförande i Ålands lärare i småbarnspedagogik, i den kritik hon framför mot landskapsregeringen.

- Den nya arbetsplanen ska vara igång i augusti och vi är redan i april, en sakkunnig skulle hjälpa oss mycket, säger Annett Jansson.
I kritiken från barnomsorgen nämns också bristen på respons från landskapsregeringen, något som utbildnings- och kulturminister Annika Hambrudd(C) beklagar.

- Det kan bero på att vi inte har en specialsakkunig, men rekryteringsprocessen är klar och vi har en ny anställd som börjar snart, säger Annika Hambrudd.
Den nya specialsakkunniga inom barnomsorg är Emila Walk Johansson och det är ännu inte bestämt när hon tillträder tjänsten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »