Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 26 november, 2012 - 12:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

"Bankskatt borde vara åländsk"

Den tillfälliga bankskatt som föreslås av riksregeringen kan vara en sådan skatt som egentligen hör till landskapets behörighet. Det menar finansminister Roger Nordlund i ett utlåtande till finansministeriet i Helsingfors. Eftersom självstyrelselagen också vi andra tillfällen varit svår att tolka när det gäller vilken beskattning som hör till riket respektive landskapet vill Roger Nordlund att en översyn av lagen görs. Själva förslaget till en bankskatt är han också skeptisk till när det gäller frågan om det blir en oskäligt tung börda för bankerna, och om dubbelbeskattning verkligen kan undvikas när också bankernas filialer utomlands ska beskattas. Roger Nordlund är också skeptisk när gäller det faktum att utländska bankers filialer i Finland är undantagna finländsk bankskatt vilket kan snedvrida konkurrensen. Förslaget om bankskatt ska nu till riksdagen för beslut.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »