Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 15 september, 2010 - 14:43Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Bagerianställda saknar friskintyg

Vissa anställda på de åländska bagerierna saknar friskintyg och dokumenterad hygienkompetens, vilket krävs av alla som jobbar med oförpackade livsmedel. Det visar en undersökning som har gjorts av Ålands Miljö- och Hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM. I övrigt är hygienen på bagerierna god.-Vi har besökt fem större och ett mindre bageri och har kunnat konstatera att lokalerna ser bra ut generellt och att personalen är kunnig. Men vid tre av bagerierna saknade delar av personalen friskintyg och i två bagerier saknades även så kallade hygienpass. Det säger miljöskyddsinspektör Christel Mattsson vid ÅMHM. Ett annat problem är att de äldre bagerilokalerna börjar bli slitna.-Därför är det extra viktigt att ta med underhåll av lokalerna som en punkt i den interna kontrollplanen, säger Christel Mattsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »