Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 4 december, 2013 - 06:40Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Avslag för apotek i Maxinge

Det blir sannolikt inget apotek i Maxinge center i Jomala. Ålands förvaltningsdomstol avslår apotekare Johan Eks besvär över det beslut tillsynsmyndigheten Fimea fattade i fjol om att inte bevilja tillstånd för ett filialapotek i Jomala. Såväl landskapsregeringen som kommunen hade förordat planerna men Fimea ansåg att tillgången till läkemedel var tryggad i kommunen eftersom det endast är några kilometer till närmaste apotek. Tillstånd för filialapotek förutsätter, enligt domstolen, att det behövs för att trygga tillgången till läkemedel inom ett område där det inte finns tillräckliga förutsättningar för ett självständigt apotek. Men om Jomala bedömer att tillgången till läkemedel är bristfällig har kommunen rätt att föreslå en ändring av apoteksnätet till Fimea, konstaterar förvaltningsdomstolen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »