Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 september, 2010 - 12:59Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Avgörande besked idag<br>om vindkraftsbidrag till Åland

Ett avgörande besked väntas i dag om möjligheterna för Åland att få extra stöd från staten för nya vindkraftverk. Helsingforsregeringen ska lägga fram ett förslag till lag om stöd för förnyelsebar energi. I våras framgick att man inom arbets- och näringsministeriet och finansministeriet var tveksamma till om stödet, på grund av självstyrelselagen, också skulle gälla satsningar på Åland. Tveksamheten gällde om Åland utöver klumpsumman ska ingå i det statliga stödsystemet. Ålandsdelegationen anser att det är möjligt, och frågan har diskuterats med såväl ministrar som riksdagsutskott som besökt Åland. Om stödet beviljas innebär det, enligt Helsingin Sanomat, att Åland får ett tillskott på drygt 23 miljoner euro per år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »