Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 25 september, 2013 - 08:49Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

"Även källskatten bör sänkas"

Det är bra att Finland nu lindrar den diskriminering som de som är begränsat skattskyldiga, exempelvis säsongsarbetare och sommarjobbande studeranden, hittills har utsatts för när det gäller beskattningen. Det tycker landskapsregeringen i ett utlåtande till riksdagens finansutskott som nu behandlar riksregeringens föreslagna lagändringar. För Åland, som har många studerande skrivna utomlands och många säsongsarbetare, är ändringarna välkomna anser landskapsregeringen. Men landskapsregeringen skulle helst se att också själva källskatten på 35 procent sänks. Den är för hög i jämförelse med våra grannländer, anser man. Med de nu föreslagna lagändringarna försvinner diskriminerande maxschablonavdrag på 510 euro, och skatt för reseersättningar och traktamenten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »