Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 27 maj, 2021 - 11:30Uppdaterad: torsdag, 27 maj, 2021 - 13:22

Avdelningar inom kultur-och fritidssektorn slopas

Nu föreslås att stadens kultur- och fritidssektors avdelningar slopas.

Kultur- och fritidsnämnden ska enligt sin verksamhetsplan för i år gå igenom organisationen av kultur- och fritidssektorn för att se om effektiviseringar kan göras och för att skapa förutsättningar för mer samarbete mellan enheterna. Enligt den beredning som staden gjort är kultur- och fritidssektorn en liten sektor. Att indela den i avdelningar har inte några uppenbara fördelar snarare tvärtom så skapas gränser mellan enheter och hierarki som inte har någon funktion. Målsättningen med en plattare organisation är att minska byråkrati kring rapportering och möten. Målet är även att öka samarbetet mellan enheter och personalresurser. Fritidschefens arbetsuppgifter förblir enligt förslaget likvärdiga som nu men titeln ändras till biträdande kultur- och fritidschef. Detta följer de förändringar som gjorts inom bildnings- och äldreomsorgsnämnderna där man gått in för en förvaltningschef och biträdande förvaltningschef.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »