Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 september, 2020 - 17:59Uppdaterad: tisdag, 15 september, 2020 - 08:30

Åtalad för ärekränkning mot pojke

En man i 65-årsåldern står åtalad för att ha ärekränkt och lindrigt misshandlat en då 13-årig pojke. Rättegångsförhandlingarna ägde rum på fredagen.

Händelsen ska enligt stämningsansökan ägt rum i augusti 2018. Den målsägande pojken har cyklat på trottoaren när mannen aggressivt och med hög röst kallat honom för ett rasistiskt tillmäle.

Mannen har också tagit tag i pojkens arm, dragit i den och knuffat honom så att han tappat balansen, och till följd av våldet har pojken fått ett blåmärke, enligt åtalet.

Enligt åklagaren har motivet till mannens agerande varit pojkens ”hudfärg, härstamning och ursprung”. Mellan 50 och 70 dagsböter skulle enligt åklagaren vara en rättvis straffpåföljd.

Mannen bestrider brott men han uppger att han riktat ett skällsord mot pojken, men inte ett rasistiskt sådant som uppges i åtalet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »