Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 oktober, 2013 - 16:04Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Arne Selander kritisk mot PAF-tillsyn

Tillsynen av Ålands penningautomatförening, PAF, fungerar dåligt. Det säger landskapsregeringens förre förvaltningschef Arne Selander. -Tillsynen reagerar på uppkomna behov istället för att vara aktiv, säger han. Arne Selander är också kritisk till att den ändring av tillsynen som han var med och utredde inte kom i mål i den förra regeringen. Då var idén att låta den blivande polisstyrelsen utöva tillsynen av också PAF. Förre kansliministern Roger Eriksson säger att man var nära att komma i mål, men små resurser på lagberedningen satte stopp. Nuvarande kansliministern Gun-Mari Lindholm tycker att tillsynen av PAF fungerar bra redan i dag, och hon säger att man fick veta att den brottsmisstänkte bokföraren hade anmälts till polisen. -Men tillsynen behöver ändå skiljas ut från den politiska landskapsregeringen, därför lämnar vi ett förslag om ändring ännu i år, säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »