Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 17 september, 2018 - 16:45

Arkitektbyrå svarar om Navigationsskolan

Det är upp till ålänningarna själva att bestämma om de vill ta ner tillbyggnaden på Navigationsskolans tak och återställa byggnaden till sitt ursprungliga utseende. Det skriver arkitektbyrån som ansvarade för tillbyggnaden i ett utlåtande till Upphovsrättsrådet.

 Rådet handlägger just nu en begäran från Lars Soncks barnbarn som vill förbjuda att Sonck anges som arkitekt till skolan i broschyrer och andra beskrivningar eftersom byggnadens skick förändrats i förhållande till Soncks ursprungliga intentioner.
Arkitektbyrån skriver i sitt utlåtande att det är rättvist att ange att byggnaden på Navigationsskolans tak är arkitektkontoret Elma och Erik Lindroos hantverk, inte Soncks, men att det är upp till ålänningarna att bestämma hur man vill göra.
Upphovsrättsrådet fattar troligen beslut i ärendet i slutet av året.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »