Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 oktober, 2013 - 08:57Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Är orolig för svenskan på Åland

Ålands Framtids Axel Jonsson är kritisk till landskapsregeringens sätt att sköta språkfrågan och oroar sig för svenskans ställning på Åland. I ett öppet brev till lantrådet Camilla Gunell skriver han att Gunell utåt sett visar större intresse för det omöjliga uppdraget att rädda svenskan i Finland genom sitt engagemang i Nationalspråksstrategin. Axel Jonsson säger att det är bra att språkrådet finns men kritiserar att det hittills bara har hållits tre protokollförda möten, och det enda beslut man fattat är att ordna ett seminarium om nationalspråksstrategin i Finland. De största orosmomenten är enligt Jonsson bland annat en polismyndighet som inte kan få fortbildning på svenska och att servicen från finska myndigheter blir allt mer obegriplig för vanliga ålänningar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »