Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 9 maj, 2022 - 16:49Uppdaterad: måndag, 9 maj, 2022 - 16:49

”Är hela kortrutten skrotad?”

Vad ska hända med skärgårdstrafiken, och hur ska landskapsregeringen på kort och lång sikt miljöanpassa och modernisera den?

Det ville Socialdemokraternas Camilla Gunell veta genom en skriftlig fråga till landskapsregeringen som besvarades av infrastrukturminister Christian Wikström (Ob) i dag.

Han höll med om att det finns ett omfattande och långvarigt investeringsunderskott som man försöker rätta till. Han underströk samtidigt att mycket arbete utförs just nu i form av att färjfästen och broar byts ut.

Camilla Gunell ville också veta om landskapsregeringen har skrotat hela kortrutten och med den alla de miljoner som satts på utredningsarbete.

- Kortruttsutredningarna är till mångt och mycket helt vettiga utredningar som man kan använda när man planerar trafiken. Jag skulle inte säga att de är bortkastade, svarade Christian Wikström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »