Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 1 augusti, 2012 - 12:54Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

"Anställda i händerna på krögarparet"

-Bristerna i de anställdas villkor har varit så stora att det kan röra sig om människohandel, men det är domstolen som avgör. Det säger arbetarskyddsinspektör Kristiina Linna vid regionalförvaltningsverket i Sydvästra Finland. Hon har gjort inspektioner vid det så kallade krögarparets restauranger under flera år. -Dåliga löner, överlånga arbetsdagar och dåliga möjligheter att lära sig språket är tecken på människohandel. De har varit helt i händerna på sina arbetsgivare, säger Kristiina Linna till Ålands Radio. Hon betonar att det är domstolen som avgör frågan, en alternativ brottsrubricering kunde vara ockerliknande diskriminering i arbetslivet. Nya Åland redogör i dag för Centralkriminalpolisen, CKP:s utredning. Med hjälp av fackföreningen Pam har man räknat ut att krögarparet är skyldiga sina anställda 1,7 miljoner euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »