Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 mars, 2020 - 20:19Uppdaterad: onsdag, 18 mars, 2020 - 20:20

Ännu oklart om skollunch till distanselever

Ska elever som nu får sin undervisning på distans ändå få möjlighet till skolbespisning? En del kan komma att få det, men frågan är ännu oklar.

Utbildningsminister Annika Hambrudd sa på onsdagens presskonferens att barn som får sin undervisning på distans inte kommer att få skolmat. Men det är inte uteslutet att vissa elever ändå kommer att få det

-Skolorna och de sociala myndigheterna vet ofta kring vad det är för barn och familjer där maten inte fungerar, där uppmanar vi kommunerna och skolarna att följa upp att barnen faktiskt får mat i de här förhållandena, sa hon.

I Mariehamn är inget beslut ännu fattat i frågan.

-När diskussionerna är färdiga behandlas det i Mariehamns stads coronagrupp och sedan kommuniceras det ut, säger bildningschef Kjell Nilsson.

Mariehamns stads socialchef Susanne Lehtinen säger att frågan om utsatta barns situation i och med distansundervisningen diskuteras kontinuerligt men att detta är en ny situation för alla.

Skolluncherna är i sammanhanget en viktig fråga och hon säger att många kommuner nu arbetar med hur man ska lösa den.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »