Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 27 februari, 2024 - 10:18Uppdaterad: tisdag, 27 februari, 2024 - 14:13
  • Anna-Maja Henriksson ställer inte upp för omval för SFP

Anna-Maja Henriksson ger över stafettpinnen till nästa ordförande - “Dags att vända blad” 

Under en snabbinkallad presskonferens på tisdag morgon meddelade Svenska Folkpartiets ordförande, tidigare Ålandsministern Anna-Maja Henriksson att hon inte ställer upp för omval som ordförande för partiet. 

Henriksson har tidigare meddelat att hon ställer upp som kandidat i EU-valet. Något som föranlett spekulation kring hennes möjligheter att fortsätta som partiordförande. 

Kandidaturen i EU-valet anger hon också som orsak till att hon inte ställer upp för omval. Enligt Henriksson behöver SFP arbetsro, men något nytt race kring ordförandeskapet behövs inte nu, därför bestämmer partiet på nästa partidag i juni om den nya ordföranden. 

– För mig har det hela tiden handlat om att göra det som jag tror är bäst för SFP och vårt fält, det har inte handlat om mig själv. 

Henriksson har varit ordförande för SFP sedan 2016 då hon efterträdde Carl Haglund på posten. Hon är undervisningsminister i Petteri Orpos regering och var före det justitieminister i regeringen Marin. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »