Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 30 augusti, 2021 - 06:07
  • En av de tre upphandlingarna gäller konsulttjänster till Mariebad

Anmälda upphandlingar lämnas utan åtgärder

De tre ifrågasatta upphandlingsärendena som Upphandlingsinspektionen granskat lämnas utan åtgärd.

Som Ålands Radio rapporterade om i november ifjol fanns det tre redan preskriberade upphandlingar på inspektionens bord: upphandling av konsulttjänster till Mariebad som gjorts av Mariehamns stad, färskvarutransporter till skärgården upphandlat av landskapsregeringen samt ett personaladministrativtsystem upphandlat av Åda.

Myndighetschef Maria Törnqvist sa då att trots att de är preskriberade så går de att granska och eventuellt ge en anmärkning till den upphandlande enheten.

Upphandlingsinspektionen skriver i besluten för samtliga av de tre upphandlade ärendena att det inte finns tillräckliga skäl för att prioritera en fortsatt utredning och att ärendena därmed avslutas att någon åtgärd vidtas. Men man konstaterar samtidigt att besluten inte innebär att Upphandlingsinspektionen har tagit ställning om agerandet varit tillåtet enligt upphandlingslagstiftningen.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »