Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 8 maj, 2022 - 09:33Uppdaterad: söndag, 8 maj, 2022 - 09:33

ÅMHM omhändertar vanvårdad hund

Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, har beslutat att omhänderta en vanvårdad hund i Hammarland.

Hunden ska nu vårdas på annan plats och senare säljas eller avlivas. I april slog en fastighetsägare larm om att dennes hyresgäster vanvårdat en hund. Fastighetsägaren hade kommit på besök för utföra reparationer och då upptäckt hunden som satt bunden i en metallkedja utan mat och vatten. När fastighetsägaren kom tillbaka dagen efter hittades hunden i ett källarrum under huset, även då utan mat och vatten. Fastighetsägaren tog ut hunden ur källarrummet och kontaktade ÅMHM. Vid inspektion konstaterades att hunden var undernärd med smutsig päls och insjunken buk.

Hundägarna gick inte att få tag på så ÅMHM beslutade att ärendet var brådskande och konstaterade att det inte gick att hålla kvar hunden på samma plats. Därför beslutade man att föra den till myndighetens djurhem för vård och omsorg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »