Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 17 februari, 2021 - 11:25Uppdaterad: onsdag, 17 februari, 2021 - 12:50
  • Det är inte katten på bilden som avses i notisen. Bild: Wikimedia commons.

ÅMHM omhändertar katt

Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, har beslutat att omhänderta en katt som ägaren inte skött om på rätt sätt.

ÅMHM fick en anmälan i januari om en katt som inte sköttes ordentligt. Katten hade varit bortsprungen i flera månader och ägaren hade inte efterlyst den då hon trodde att katten dödats av ett rovdjur. Senare dök katten upp i närheten och ägaren försökte locka på den, men den hade efter flera månaders liv utomhus inte varit tillräckligt tam för att komma på hennes lockande.

ÅMHM uppmanade ägaren att sätta ut en fälla för att fånga in katten, men det gjordes inte. Efter det hände ingenting och ÅMHM har inte fått kontakt med ägaren. Därför bedömer myndigheten att ägaren övergett sin katt eftersom inga allvarliga försök att fånga in katten har gjorts.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »