Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 28 januari, 2021 - 14:43Uppdaterad: torsdag, 28 januari, 2021 - 15:25

ÅMHM: hålla fjäderfän inlåsta "lagstadgat krav"

Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet förtydligar sitt uttalande med anledning av att högpatogen fågelinfluensa, H5N8, konstaterats i Finland.

- Från och med den åttonde februari ska fjäderfän hållas inomhus eller i inhägnad av finmaskigt nät. Det handlar alltså nu om ett lagstadgat krav, inte bara om en rekommendation, lyder myndighetens pressmeddelande, som publicerats i dag, torsdag, som ett förtydligande av den tidigare uppmaningen.

För att förhindra spridning av fågelinfluensa måste fjäderfä skyddas från kontakt med vilda fåglar från 1 mars till 31 maj varje år.
Enligt lag ska all fjäderfä antingen hållas inomhus eller så ska utomhusområdet vara omgivet av ett finmaskigt nät och täckt med till exempel ett nät eller en presenning så att ingen kontakt kan ske med vilda fåglar under nämnda tid.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »