Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 17 maj, 2010 - 12:15Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

ÅMHM gav grönt ljus<br>för returasfalten

Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet har nu godkänt landskapsregeringens plan för att separera och transportera bort den returasfalt som är lagrad hos AB Rafael i Ödanböle i Jomala, och den returasfalt som landskapets trafikavdelning lagrat i Rörstorp i Lemland. Det cirka 17.000 ton stora asfaltberget hos AB Rafael ska åtgärdas senast den sista juni, medan asfaltmassorna i Rörstorp får ligga där till den sista oktober. Nästa vecka går anbudstiden ut för transport från Åland och omhändertagande av den miljöfarligt klassade delen av returasfalten. -Först då vet vi om vi får acceptabla anbud och om vi kan ordna det här till den sista juni, säger vägingenjör Stig Janson vid trafikavdelningen. Men det krävs också att landskapsregeringens mellanlagringsplats i Västansunda i Jomala får grönt ljus av miljömyndigheten. Det beslutet är ännu inte taget.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »