Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 mars, 2021 - 06:19Uppdaterad: fredag, 26 mars, 2021 - 13:14
  • Många stugbyägare känner oro inför framtiden. Bilden från Bastö stugby.
  • Boris Boman FOTO: Samarth Katiyar
  • Ulf Rundberg FOTO: Samarth Katiyar

Allt fler stugbyägare börjar tappa hoppet

Coronapandemin har slagit hårt mot alla branscher, stuguthyrarverksamheten är inget undantag. Ulf Rundberg driver en stugby i Kungsö, Jomala där han har investerat en del men han är inte så optimistisk inför den kommande sommaren.

- Alla dagar går jag och tänker på investeringar som jag gjort och som nu står och faller med inkommande sommar. I år känns det som att man inte är så optimistisk längre. Det blev ett totalt fiasko förra året, säger han.
Den finska gränsen är fortfarande stängd vilket oroar Ulf Rundberg och hur mycket han ska investera. Även Boris Boman, som driver en stugby i Tjudö, är orolig inför sommaren med tanke på dagens situation med stängda gränser.

- Jag hoppas på bättre tider men jag tror inte det kommer igång. Jag får hoppas det blir normalt från sommaren, säger Boris Boman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »