Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 20 september, 2010 - 06:39Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Alliansen vann svenska valet<br>men SD kan bli vågmästare

I går var det val i Sverige, och i riksdagen blev alliansen fortsatt största block med 172 platser mot de rödgrönas 157. Men alliansen får inte egen riksdagsmajoritet eftersom det främlingsfientliga partiet Sverigedemokraterna fick 20 mandat och kan komma att spela en vågmästarroll. -Jag hoppas att Sverigedemokraterna inte blir vågmästare, för det som är bra för både Sverige och för Åland är att Sverige får en stabil regering som har kraft att regera, säger lantrådet Viveka Eriksson i en första kommentar till det svenska valresultatet. Hon medverkar också i eftermiddagens Åland idag där hon tillsammans med centerns Veronica Thörnroos och socialdemokraternas Camilla Gunell diskuterar och analyserar det svenska valresultatet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »