Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 november, 2013 - 15:48Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

”Alla orkar inte ringa 100 samtal”

Ungdomsarbetslösheten är bekymrande, var finns stödet till ungdomarna i budgeten? Det undrade socialdemokraten Göte Winé när lagtinget i eftermiddags kom in på näringspolitiken. Han refererade till näringsminister Fredrik Karlströms uttalande att man måste vara beredd att ringa 100 samtal innan man kan lyckas få ett jobb. -Men vi har en grupp som inte klarar av att ringa de där samtalen. Det är en liten grupp som inte har ett privat skyddsnät och som riskerar att bli marginaliserad, sade Göte Winé. Fredrik Karlström höll med om att det är viktigt att det finns ett skyddsnät från samhället sida för de här ungdomarna. -Problemet är att det här skyddsnätet verkar bli ett alternativ också för dem som inte behöver hjälp, sade näringsministern.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »