Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 6 april, 2011 - 15:24Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Ålands landskapssjö sökes

Vilken åländsk sjö borde utses till Ålands egen landskapssjö? Det vill Finlands miljöcentral få reda på. Tidigare har landskapen i Finland sina egna landskapsblommor och landskapsfåglar och nu skall man alltså utse en landskapssjö. Miljöcentralen arrangerar under det här året en omröstning i samtliga landskap i Finland och det är invånarna som får komma med förslag fram till slutet av augusti och under senare delen av september sker omröstningen på nätet. Enligt landskapets vattenbiolog Mikael Wennström är det ännu inte klart om Åland medverkar officiellt i den här omröstningen, men inget hindrar ålänningar att medverka vid förslagsgivningen och omröstningen på nätet. Det finns för övrigt cirka 130 sjöar på Åland av vilka Östra kyrksundet i Sund är den största med en yta på 200 hektar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »